020tecmakerhub is een doe-het-zelf club voor het ondersteunen van doe-het-zelf Raspberry Pi, Arduino, computer en elektronica enthousiastelingen. Een plek om nieuwe dingen te ontdekken en te leren om je eigen magische touch toe te voegen aan de wereld. We zien er naar uit je te verwelkomen.

We zijn gevestigd op Cruquiuskade 89 in Amsterdam. Gemakkelijk bereikbaar met bus 22 vanaf het Centraal Station of tramlijn 10 halte Hoogte Kadijk of 1e Coehoornstraat. Via de auto dicht bij de IJ- en Piet Hein tunnels, parkeren op straat of in Qpark Cruquiuskade.

Lidmaatschap

Word nu lid en je kunt bij ons komen werken op één van de 12 programmeerwerkplekken of 8 soldeer-/programmeerwerkplekken, gebruik maken van de enorme voorraad grijpvoorraad elektronische componenten en/of spelen met onze Raspberry Pi en Arduino collectie. Of maak gebruik van onze uitgebreide bibliotheek aan cursussen. En je mag per reservering ook tot 24 (betaalde) gasten meenemen die niet lid zijn (scholieren 1 gast).

Je kunt bij ons gratis gebruik maken van de onderdelen die we ter beschikking stellen, ze voor een klein bedrag per week in een locker opslaan en als je ze naar huis wilt nemen reken je af wat je daadwerkelijk hebt gebruikt. Zo kun je vrij experimenteren en alleen betalen wat je echt nodig hebt.

We hebben lidmaatschappen voor de volgende doelgroepen:

  • Scholieren 12-18 jaar (alleen reserveren woensdagmiddag en zaterdag en zondag en met toestemming van ouder(s)/verzorger(s)) – € 0,50 per maand
  • Studenten – € 1,00 per maand
  • ZZPers/particulieren – € 3,00 per maand
  • Bedrijven – € 12,00 per maand

Een lidmaatschap vereist een jaar vooruit betalen, legitimatie, een pasfoto en onder de 18 jaar toestemming van ouder(s)/verzorger(s).

Werkplek

Werkplekken

We beschikken over 20 werkplekken die je vooraf moet reserveren voor een dagdeel (09.30-13.00 of 13.30-17.30 en in de toekomst ook 18.00-22.00u), maandag t/m zondag.

Scholieren, studenten en ZZPers/particulieren kunnen 1 maand vooruit reserveren. Bedrijven tot 2 maanden vooruit.

We beschikken over 12 programmeerwerkplekken waar je kunt werken met Raspberry Pi’s en Arduino’s om jouw idee werkelijkheid te maken. In een laatje in de werkplek vind je al het gereedschap dat je nodig hebt.

Via Wifi en de Lora gateway met 20 Lora connecties (wordt eind juni opgeleverd) kun je je Raspberry/Arduino met elkaar en de buitenwereld laten communiceren.

Programmeerplekken zijn € 3,00 per persoon per dagdeel voor scholieren en € 6,00 per persoon per dagdeel voor niet-scholieren. Omgerekend is dit voor niet-scholieren slechts € 260 per maand op basis van een 40-urige werkweek.

En ben je echt hardcore, dan kun je componenten uit de grijpvoorraad op een printplaat solderen om je idee te realiseren op één van onze 8 soldeer/programmeerwerkplekken.

Soldeer/programmeerwerkplekken zijn € 4,50 per persoon per dagdeel voor scholieren en € 9,00 per persoon per dagdeel voor niet-scholieren. Omgerekend is dit voor niet-scholieren slechts € 390 per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Gereedschap en meetapparatuur

Als je een werkplek hebt gereserveerd maak je vrij gebruik van het gereedschap en meetapparatuur die we ter beschikking stellen.

Wil je het op een andere locatie gebruiken, dan kun je dit bij ons lenen door een borg te storten en een huur bedrag te betalen.

Doe-het-zelf software installaties op je laptop/PC

Nieuwe software installeren of je laptop/PC op een goede manier beveiligen met een firewall, antivirus programma, etc. ligt niet altijd voor de hand. Probeer het eerst zelf en maak anders voor een fee gebruik voor onze ondersteuning. We helpen je op weg of geven je een zetje mocht je ergens vastlopen.

Leestafel

Op de leestafel kun je een uitgebreide collectie tijdschriften vinden gerelateerd aan technologie en Internet of Things. Onder andere Wired, Circuit cellar, Elektor, Magic Pi, Cloud Works, B&C (bits & chips) en PC Active en nog veel meer. Ook kun je boeken lenen uit onze bibliotheek.

Cursussen

Je kunt bij ons ook cursussen volgen die uit één of meer dagdelen bestaan. Denk hierbij aan een introductiecursus Raspberry Pi of Arduino, introductiecursus Windows 10 IoT en introductiecursussen voor elektronics basics en solderen.

Lees meer over de individuele cursussen op de Cursussen pagina.

De prijs van een cursus per dagdeel is over het algemeen gelijk aan het reserveren van een werkplek voor een dagdeel en hier komt dan eventueel nog hardware bij.

Marktplaats

Wil je je creaties, producten of oude gereedschap delen of verkopen aan de mede-leden, plaats ze dan op onze marktplaats (eind juni).

Catering

Eet je lunch op in onze keuken en pak water en thee zoveel je wilt. Voor bedrijven kunnen we catering verzorgen.

Bedrijven

Gebruik onze cursusruimte voor presentaties of bijeenkomsten (minimaal 12 gasten, maximaal 24 gasten) of volg als team één van onze cursussen. We beschikken over ruimte voor maximaal 24 gasten, een beamer, whiteboard en flipboard, snel internet via wifi en optioneel catering.